Baka baka kladdig kaka.

Idag har det varit en lugn dag på praktiken, det behövdes. Fick dessutom gå hem tidigare så jag var hemma i El Klippo redan strax efter 14-tiden med en massa energi. Efter den obligatoriska hälsningscermonin med lammet satte jag igång med en eftermiddesdejt med Mr. Elvisp. Knappt 1.5 h senare står det 48  st Hallongrottor och en banankaka i ugnen. På köpet fick jag ett halv kilo smör i ugnen som jag lär få torka upp om jag känner min moder korrekt.

Imorgon är det äntligen helg igen. Längtar tills på lördag. Då ska det sovas!! Brossan och hans fjälla hade tänkt flyga ner imorgon, hoppas flygen går då, annars blir det en brorlös helg.

Over And Out.

Portioner: 22

4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)

FYLLNING
1 dl fast hallonsylt

Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C.

Lägg i muffinsformar på plåtar.
Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Banankakan hittar ni här: http://www.kokaihop.se/recept/banankaka


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0