2009.

Jaha, då har man kommit fram till Nyårsafton 2009. För ett år sedan var jag i Sälen med Pannis, Storm, Fred, Fidde och Nisse och åkte skidor och snowboard. Det känns inte som om det var ett helt år sedan.. Tiden bara flyger iväg. Jag försöker komma ihåg vad jag har gjort detta gågna året, men det är nog inte mycket..

Det har varit mycket skola. Hela vårterminen gjorde jag praktik. Först 57an Pålsjö (psyk, låst avdelning), sedan BB, sedan vårdcentralen. Trevligt trevligt. Gillade BB bäst!

Sommaren kom med jobb på gyn, HBG lasarett. Jobbade 6 veckor bara natt vilket var helt nytt för mig. Sova, vakna, duscha, sova, jobb. Det var mitt liv de 6 veckorna.. Blev mycket grillning med vännerna och en och annan festival och fest. I slutet av augusti åkte jag och Camille till Grekland en vecka och solade och badade och sprang runder i bergen:) Dagen efter vi kom hem åkte jag, Pannis, Storm, Fred, Jonte och min dåvarande pojkvän till Liseberg i två dagar. Det var det roligaste jag gjort detta året!!! Jag var i exstas i två dygn ;) Hehe. Hela sommaren har jag tävlat mycket med Enzo lite överallt.

Sommaren gick mot sitt slut och hösten kom. Skolan började, förhållandet tog slut, GBG resa med Pannis, några roliga utekvällar i Hbg, Ullaredbesök mm. Enzo blev akut sämre i sitt bakben och en ny utredning drogs igång. Jag köpte mammas och pappas bil, de köpte en ny. Julen har kommit och gått med besök i Sthlm. Roligt att träffa bror, kusiner och mormor och morfar. Vinterbad.

Det är vad jag kommer ihåg nu. Detta året har jag lärt mig mycket om mig själv och att man klarar allt som man vill. Man är alltid starkare än man tror. Det är nyttigt att vara förtvivlad och helt knäckt, man kommer alltid ur det starkare.


Nu hoppas jag på ett 2010 som innehåller:
En ickehaltande hund. Många roliga kvällar tillsammans med mina kompisar. En resa till Thalinand eller Australien. En bra praktikperiod. Ett jobb som SSK som jag trivs med. En lägenhet. Fix med bilen. Långt ljust hår igen. Mer träning. Lite mys? En känsla av trygghet.

Har inte kamerasladden här så det blir inga bilder nu, det får vänta tills nån annan dag!!!
Gott Nytt År!!

Kallt kallt kallt.

Morgonen började med att jag väcktes av en hårfön. Hatar att vakna av plötsliga ljud, hela morgonen blir fel då.. Jag vill vakna lite försiktigt och långsamt. När jag var yngre väcktes jag alltid av mamma som smekte mig på kinden och viskade till mig. Det är det bästa!!  Upp kom jag iaf och tog en snabbdusch. När klockan var halv 10 tyckte jag att Stormen hade sovit tillräckligt länge och ringde och väckte henne. Efter en lång morgonpromenad med dogsen åt vi ostbullar och drack thé. Mysigt! Sedan stannade jag nån timme och snackade skit. 

Idag gjorde jag nått som jag aldrig trodde jag skulle göra. Något som jag har undvikit i 22.5 år. Något som egentligen är helt otänkbart för mig. Jag tog fram en frusen kycklingfilé, tinade den, delade den i bitar och stekte den!! Det ni!! Nån gång måste det ju bli hemmafru av mig med;) 20000 handtvättningar senare kunde middagen avnjutas. Om här nu är nån läsare som inte känner mig så kan jag avslöja att jag inte rör otillagat kött helst, allre minst kyckling som är det värsta av dem alla enligt mig.

Ikväll har jag träffat Sassa. Mycket trevligt att träffe henne, som vanligt, även om inte humöret var på topp. Vi åkte hem till en kompis till henne i Bjuv och snackade och drack kaffe. Efter en långrunda med hennes hundar begav jag mig hemåt mot Klippan igen och sitter nu här. 

Nu ska jag äta fil och sedan krypa ner under täcket tror jag och mysa med Benz. Jag fryser hela vägen in och ut. Hoppas ni alla har haft en trevlig tisdag!! 

KrameliKram!

Hemma hos mig 07. Brunhåriga båda två.
 
Jag och Sassa. 07? Brunhåriga båda två

Ett år senare. Blonda båda två.


kärlek.

Nu ligger jag nere på golvet i källaren och myser framför brasan. Det är såå skönt att ligga här när man är lite frusen. Tittar samtidigt på gamla foton och ler. Så mycket roligt man har haft med alla sina vänner!! Ni är verkligen dem som kan lyfta mig när jag är nere, lyssna när jag behöver prata, torka mina tårar när jag är ledsen, skratta med mig när jag är glad. Ni är dem som kan se vad jag behöver innan jag vet det själv. Ni är texten på sidorna i min bok. Ni är rösten i mina sånger. Jag hoppas det blir många fler kapitel och sånger.


"As we go on, we remember all the times we had together.
 And as our lives change, from whatever
 we will still be, friends forever".

 
Jag tänkte lägga in lite gamla bilder här, men jag hoppar det. Dels skulle det bli för många om alla jag vill ska vara med fick vara det och dels vet jag inte om alla vill finnas med på bloggen. Så vi hoppar det. 

kärlek.  

Jag tror man inser ännu mer hur mycket vännerna betyder när man är ensam. Men jag säger som en klok björn sa en gång ( Eller var det Pannis kanske? ;) : - Jag känner mig hellre ensam med mig själv än i ett förhållande."

Kram på er alla! 

Bror.

Då var julen avklarad med allt vad det innebär.

I onsdes åkte jag, mamma, pappa och Benz upp till Sthlm till mormor och morfar, kusinerna och Bror. Julafton spenderades hos kusinerna. Mycket mat ( skriver inte god för jag tycker inte speciellt mkt om julmat). Ingen Tomte, men paket blev det ändå på nått knepigt sätt. 

På fredagen var vi hos Bror och hans fjälla i Kista i hans lägenhet. Det blev Tacos, daimtårta och film. Mycket trevlig kväll! 

Lördagen var det mellandagsrea som gälde på Kista galleria. Shit va folk där var.. Gina Tricot var helt smockat med människor med en kö som ringlade sig runt i hela butiken. Jag kom hem med en tröja bara. På kvällen var vi hos äldsta kusin och hennes sambo i deras nya ( superfina) hus. Riktigt fint! Lyxig middag bjöds det på och sedan film innan vi åkte hem framåt 23- tiden. 

I söndes ( igår) tog jag det mest lugnt och tittade på filmer på datan. På eftermiddagen gick jag och kusin till den längsta och största pulkabacken ( fd skidbacke) jag sett. Grym va den!! Man märker att man inte är i samma form som när man var yngre. Efter några uppspringnar på backen var vi helt slut och gick hem till henne och slängde oss på soffan med varm oboy och julgodis. 

Idag åkte vi hem! Håller på och fixar med min nya klockradio nu som jag ska försöka ställa in. Låter lätt, men det är det faktiskt inte! :)

Sammanfattningsvis kan man säga att jag haft en bra jul. Utvilad är jag kanske inte, men jag känner mig ändå rätt pigg  och laddad för Uppsatsskrivandet som fotrsätter imorgon! Mmm, va skoj! not. 

Under Julhelgen är det den äldsta generationen som har stått för de bästa kommentarerna, ha ha. Det bästa citeras här.

X ( gammal och lite snurrig) vänder sig till min bror och undrar säkert egentligen om han ska sova hemma i sin egen lägenhet på natten, men det är inte så vi tolkar det när det sägs..
X: - Ska du in till stan och ligga ikväll?
Hahaha, behöver jag säga att jag och Bror vek oss dubbelt av skratt.

Hoppas alla mina trogna bloggläsare också har haft en bra Jul!

Jag kommer inte lägga upp några bilder på personer från denna Julen. Ni får nöja er med Benz.

Mr. Sunshine - Ekgolv låter super!

 

 


 


Överkörd av en Lastbil. Minst!

God Morgon Alla Morgonpigga!

Idag är det en tung dag. Bihålerna håller på att explodera av snor, näsan är förstoppad, ögonen rinniga och febertermometern svajjar till. Det känns som om mitt huvud har blivit överkörd av en lastbil, minst. Jag antar att man ska se det positiva och det är ju faktiskt att jag inte har ont i halsen, än. Inte heller har det hunnit sig i öronen som det annars brukar. Nåja, lite positivt då.

Uppsatsskrivande idag. Får besök av med medhjälpare ( medkaffedrickare?) om ca en halvtimme, då ska det skrivas så tangentbordet glöder..

Nu är det slut på allt gnäll här! :) Ha det bra alla ( typ Storm och Pannis) som läser denna intressanta blogg!
Avslutar med lite varma sommarbilder.

Gott och blandat. 
 

Behöver jag säga att jag saknar sommaren och värmen!?

Over And Out!


vita kläder.

Kl 07.00 imorse väcktes jag un konstig dröm. När jag väl fattat att det var morgon och kommit upp fick jag fart i kläderna. Jag skulle möta upp Stormen och ta hennes hund Nemo. Han ska vara på dagis idag, Dagis Bjerke****. Efter en lång morgonrunda med mamma. Det var kallt, men riktigt skönt!
Nu sitter jag här och har precis druckit två koppar the och ätit två mackor. Hundarna är lugna och ligger på var sin sida på ovanvåning och tuggar frenetiskt på varsitt ben. Det är lustigt det där.. Hade jag gett Enzo ett hårt ben när han var själv hade han garanterat inte ätit det, men nu passar det ;) Likaså med gurka. Men oj, va gott det var med gurka imorse tyckte hundarna, ha ha.

Kl 12.30 idag laddar jag för de vita kläderna som luktar garderob och sjukdom. Nycklar och packbrickor hängs om halsen, id-brickor knäpps på, fickorna fylls tills de är fulla med allt från pennor, saxar och lipsyl. Känner redan nu att det kommer bli svårt att hitta p-plats, suck. Det är sjukt att man inte kan erbjuda sin personal parkeringsplatser tycker jag. Enda gången man är garanterad ( nästan) är om man jobbar natt, då finns där alltid nått på en tvärgata. Oj, va positiv jag är nu känner jag, hehe. Nej, men det ska bli roligt att träffa alla, speciellt Anneli som jag ska jobba med ikväll! Jag kan faktiskt säga att jag tycker det är roligt att jobba, jag trivs som fisken i vattnet!

Nu får jag sätta fart här. Arbete ska skrivas ut och pillas med, rummet ska dammsugas och torkas, hundar ska rastas, mat ska göras och ätas och det ska börjas lägga fram kläder inför ons morgon då Volvon går mot Sthlm.
Blir ingen mer blogg ikväll troligtvis. Är hemma sent!

Ha en bra dag!!!

Enzo har stenkoll på sitt "plötsligt väldigt goda ben" som han gömmer under tassen


Mmm, va gott det var idag!


Här är en till som tycker det var gott!



Bildens sammanhang.

Idag har jag och Pannis fikat och shoppat lite på Famillia. Kom med ett par nya jeanslegging och hårspray! Sedan blev det themys. Pannis visade lite funktioner på min kamera som jag inte hade koll på. Efter att hon åkt hem tände vi i öppna spisen. Det är såå mysigt att ligga på golvet framför och bara mysa. Funderade på att basta också, men det hade blivit lite för mycket värmre tror jag :) Nu har vi precis ätit middag och haft en fjärde världskrig här hemma.. har även hunnit med en armhävartävling med pappsen! Gissa vem som är 100:- rikare?

Här kommer lite bilder från dagen. Jag låter bilderna tala för sig själva i deras sammanhang ;) ( kryptat)




Prioritet 1.

Nu var det ett par dagar sedan jag bloggade sist. Har prioriterat annat.
Det här med prioritering är intressant tycker jag. Hur många gånger hör man inte folk säga att de inte kan eller hinner. Sanningen är ju att de prioriterar annat. Väljer man att inte göra någonting, så har man ju prioriterat något annat, alltid. Man ska inte göra sig till ett offer av tiden!

Torsdagen innebar skola för alla. Det var första dagen det var så halt och jag fick äran att köra. Antar att de satsar på eliten dagar som i tordes ;) Nej, skämt och sido, vi kom till K-stad och tillbaka utan större incidenter. Sedan begav jag mig direkt till Ä-holm mer Pelle- Ponken för att träffa upp tjejerna hemma hos Lina i hennes superfina nya lägenhet. Middag ( fläskfile med sparris, champinjoner och hericot verts med stekt potatis och bäbäsås.) Mmm! Sedan julklappsspelet där det efter upptäckt fusk (Malin!!) slutade med att alla fick iaf varsitt paket. Sedan avslutades kvällen med ett Bonde- avsnitt. Trevligt Tjejer (och Per)!

Fredagen bestod av tidig uppgång med uppsatsskrivande i Ä-holm. Det känns soom vi är rätt så klara nu med resultatet.. Sedan åkte jag till Hbg och träffade Camilla! Vinterbad stod på schemat! Det var superskönt!! Vattnet känns inte alls lika kallt när det är så kallt i luften. Efter ett x antal dopp och simturer gjorde vi vid oss och stack och delade på en pizza. Sedan blev det soffmys med snack om livets alla problem och möjligheter. Fick besök senare på kvällen, trevligt! Sedan begav jag mig hemåt när Camilla ville sova ( hade jobbat natt). 

Lördagen. Dagen. Svedalavisit. Kanelbulleätande.  Misslyckat pulkaåkande. Det var trevligt och intressant. Nyfikenheten finns kvar tillsammans med många frågor och funderingar! Jag lämnade Svedala runt halv 4, hem fort som bara den, tanka, gå med hunden, duscha, smink, sen iväg och hämta upp Nellie, Joel och Malin kvart i 6. Där kan vi snacka om prioritering- ska- hinna -med -allt. Vi skulle till Hishult, till Sara! Mycket trevligt att träffa henne ( och Jakob förstås). Jag körde så jag drack inget, med det gjorde de andra destu mer så jag behövde inte bekymra mig.. :) Det var roligt och kul att snacka med de som man kände, men jag känner mig alltid då obekväm när alla andra är så fulla och snackar och håller på.. Jaja, det blev tidig hemgång för Benz var hemma själv! Sov som en stock inatt efter att ha stängt in hunden så han blev tvingad att sova hos mig, he he. Jag sover INTE själv i huset utan honom på golvet vid sidan om. 

Det blev ett långt och relativt tråkigt inlägg, men jag har inget filosofiskt att säga idag.

Här kommer lite bilder fr igår.

Gamla, gamla Sacko- gubben! Alltid lika glad när man kommer! Sacko!

Jakob, Zandra och Sara.

 

Jag och Sara i vårt esse.

Jag och Sara visar våra bästa sidor.


Nudel.

Uppsats. Uppsats. Uppsats. Jag kommer snart kräka galla över den. Pillade lite med resultat uppbyggnaden idag. Det är tidskrävande och fruktansvärt tråkigt.

Eftermiddagen har varit lite roligare med simning med Benz. Som vanligt när vi kom in utbriser sjukgymnasten:
- Nej, men ska nudeln simma idag!? Såå trevligt!! Hehe. Benz har en fan-club tror jag. Det är bra Benz. Ska försöka foto nästa gång och visa hur det ser ut när en Nudel ska simma, samtidigt som han försöker att inte bli blöt. Det är ingen lätt uppgift det. ;)  

För övrigt så kan jag meddela att jag har träningsvärk så jag håller på att dö på insidan av låren efter ridningen igår. Eller är det för att jag sträckte mig när jag skulle klänga mig upp på havremoppen, jag vet inte..

Kvällen kommer bestå av träning och sen slapp framför tv:n. Det är ju Bonde ikväll kl 20! Wooho!

Imorgon kommer det bli klent med skrivandet här. Har skola nästan hela dagen, sen direkt till Ä-holm för julklappsspel och restaurangbesök med tjejerna från klassen ( inkl. Pelle- Ponken).

Ha en fortsatt trevlig kväll! Jag avslutar med att bjuda på lite härliga bilder från Sälen, Nyår ett år sen. Vilken vecka! Jag tror både levern och skrattgroparna krampade lång tid efteråt, men så roligt vi hade!! 

Jag i stugan efter en dag i backen - röd och fin om kinderna :)  

 

Tur vi inte fick med sekunden efter..

 

Jag och Stormen




Tjejerna innan Nyårsutgången. Alltid vi <3.
 


Vasasjön.

Efter mitt ridande och uppsatsskrivande idag ringde jag Storm och frågade om de ville ut och gå. Sagt och gjort. Vi slängde in hundarna i bilen och begav oss till Vasasjön som skulle runt. Det var så fint med all snö som lagt sig. Nemo ( Stormens hund) tog en sväng ut på den millimeter tunna isen och vi visste inte vad vi skulle göra :S Jag vet inte hur han lyckades, men han kom iland igen utan att ha gått igenom isen. Mer tur än skicklighet då hans smeknamn av mig är Heffaklumpen.. ;)

På vägen tillbaka mot bilen började det klia i Kriminell-Storm. Hon skulle ha med en gran hem! Sagt och gjort. Ha ha. En stackars gran blev kidnappad och bor nu i en lägenhet i Klippan. Bilderna får tala sitt tydliga språk sen.. Sedan åkte vi hem till Stormen och duschade och lagade fisk med päror som vi bjöd Fred på! Blev kanon! Skulle se min nyinköpta SATC- film, men det sket sig stort då filmen bara hackade, ahh.


Lite komiskt att jag nämnde USA i mitt förra inlägg. När jag skrev på uppsatsen som bäst ringde det på dörren och en post-gubbe stod där med ett paket. Från, just det, USA. Suck! Jag hade ju inte tänkt att skicka nått till dem då vi inte haft någon kontakt alls knappt sista året. Det blev Turbo - Ica - Julklapps - Shopping ikväll. Skickar imorgon. Kanske, kanske det hinner fram..

Ha en fortsatt trevlig kväll! Over and Out!

Promenaden började trevligt.



 

Bästa kompisar!



Sen slog hon till..

 

Tada..


Terrorist varning.

Gotten Morgen!
Tisdagsmorgon står på schemat med allt vad det innebär. Enzo var piggare än piggast när mamma åkt till jobbet och kunde inte alls förstå att jag ville sova till halv 9 idag. Suck. Så kl 08.00 masade jag mig upp från sängen och tar mig på något ( fortfarande oförståerligt) sätt upp för trapperna. Vad gör han då, Mr. Terrorist? - Går och lägger sig i sin korg och snurrar 58 varv innan han lägger sig med en djup suck med hvudet inlindad i svansen. Han rör sig inte. Jag kallar, lockar och pockar som han vore ett litet barn. - Nej, inget livstecken. Han är redan djupt inne i drömmarnas värld.. Förstår ni att man kan bli knäpp av honom ibland på morgonen? Tror min själ jag ska skaka om hela korgen så han flyger upp.. He he.

Idag är det ridning på förmiddagen. Ska testa den hästen som jag tittade på i söndes. Får se. Det är lite frågetecken kring det hela och jag är lite skeptiskt till mycket.. Kan ju bli intressant. Jag har inte ridit regelbundet sen USA och det var inte igår.. ( 2003).

Jag lämnar er denna kalla, snöiga tisdagsmorgon med lite varma bilder från USA. Tror alla bilderna är fr 2003, ev något fr 2005.

Jag och bror min. Bandit och Rhio.

Blaze, jag och Gibsey.

Jag i Pärlan.


smutsiga skor.

Dagen gav inte speciellt mycket uppsatsskrivande. Får skriva destu mer imorgon och på onsdag.


Köpte nya löparskor idag. Tur att det är billigt ju! Jag sa till att jag inte ville ha vita, för de är inte vita efter en runda med mig i skogen, men de av 7 modeller de hade var bara en modell svart. Var är logiken i detta? Kvällen har bestått av en snabbdejt med Storm och Pannis och sen träning med pappsen på gymmet.

Sitter och fryser nu och längtar mig bort till värmen.. Grekland med Camilla var underbart! Saknar alla sköna, varma kvällar med vin, skratt och filosofiska diskussioner. En sak är säkert, nästa vinter befinner jag mig inte i Sverige!!



Guld!

Måndag morgon. Känns rätt bra ändå. Det är nu man bestämmer sig för hur dagen ska bli. Min ska bli bra. Riktigt bra. Ska snart åka med mamma till Ängelholm och sen hem och väcka Pelle- Ponken som har jobbat inatt. Kl 12.00 är det slutsovit och dags för uppsatsskrivande ( och enorma mängder kaffe..).

Sitter och försöker pilla lite med designen här.. Inte helt lätt. Ska kidnappa Pannis en dag så får hon hjälpa mig! Jag vill ha lite guld och sånt trams :)

Nu är det avfärd som gäller här. Jag avslutar med en bild från helgens äventyr!!



Sågspån.

Nu har mitt kvällssälskap åkt hem igen efter sin middag,- mys, -snackvisit. Chips. Ostbågar. Julmust Light. Stor Säng. Illuktande Benz. Pannis. 

Vi har tittat på Björn Gustafsson - Carina Berg. Jag smälter som smör i solsken. Jag och resten av alla tjejer i vårt avlånga land. Jag tror vi alla drömmer om en Björn Gustafsson som står i Globen och sjunger en sång till oss, bara till oss.  Det är en dröm som alltid kommer finnas. En dröm som behövs. En som håller liv i hoppet. Hoppet att det finns en den, den som är just Den med stort D.

"Jag kan diska, laga mat, vara i tid och aldrig sen.
Å jag tycker det är jättekul att lyssna på problem"


Måndag imorgon. Ny vecka. Nya tag på den fördömde c-uppsatsen som blev mer sågad i fredes än ett sågspån. Men vi tar oss upp igen och kämpar på. Vi har liksom inga andra alternativ. Nu biter vi ihop, borstar bort smutsen, skakar av oss dammet och ger oss in i matchen igen! Nu är det krig!! 



 


Då kör vi.




Nu gör vi ett tappert försök att börja blogga (igen). Får se om det finns tid och intresse för det. 
Det är intressant det här med bloggar.. Folk skriver om sig själva och sina liv. Varför? Varför läser man andras ( läs jag) bloggar? För att man är nyfiken? För mycket fritid? För att glädja sig åt andras fram- och eller (mot) gångar? Jag vet inte. Kan bara konstatera att man gör det. Själv har jag mina favoritbloggar som jag tycker skriver riktigt bra och läsvärda inlägg. Har ni en stund över så titta in på hejaabbe.se och mammabecka.se  

Helgen har varit intensiv, precis som tidigare helger har varit för mig.. Tycker det är roligt att ha att göra på helgerna, men ibland längtar jag bara efter en lugn fredagkväll med lite mys i soffan.. Fredagen tillbringade jag med Sassa. Lämnade lilla Isa i Ängelholm till sina nya ägare. Sedan kollade vi på Idol för att sedan åka in till Hbg och och ta en runda på stan. Blev nån timme på Utposten innan vi tackade för oss och intog soffan istället! Jag sussade gott på Sassas soffa.

Igår (lör) tog jag och mamsen en långrunda med vovven runt Vasasjön. Har inte sett honom springa så mycket på över ett år. Det värmde i hjärtat att se att han sprang för fullt utan att halta. Kanske har Catrofensprutorna (antiinflamatoriskt) hjälpt nu.. I wish.. Framåt kvällen begav jag mig hem till Anneli på Elineberg. Där var även Caroline och en kompis till henne ( Emma?). Tivoli väntade på oss med middag och dragshow. Riktigt bra! Jag och Caroline tog en sväng inom nattvandrarnas tält och flörtade lite med dem, ha ha! Caroline är övertygad om att hon ska bli nattvandrare iaf, jag ville bara vinna bilen som stod där.  :) Ja, roligt var det iaf. Jag skrattade så jag grät och likaså gjorde den stackars nattvandraren. He he.
Idag har jag varit och tittat på en häst som jag kanske ska börja rida. Får se. Ska provrida på tisdag..

Hoppas ni alla har haft en bra helg!!


RSS 2.0