fix och trix.

Ledig idag---> UNDERBART! Jag känner mig superduktig för jag har hunnit med så mycket!
Jag har hunnit: sova länge, träffa Stormen och gått en runda med henne och vovvarna. Gått på utförsäljning i blomsteraffären tillsammans med 3000 andra pensionärer, ätit mysfrukost, färgat håret på Stormen, varit på Apoteket, varit hos Camilla, ringt och bokat massa studiebesök, städat bilel, lagt ett spår till Enzo som vi ska gå efter att jag har ätit upp maten som jag nu lagar, klippt Enzo runt snoken, klippt klor och borstat gaddingarna på honom, fixat och slått in paket till skolan. Ja, ni hör ju själva!! =)

Och mer ska det hinnas med idag!

Hej på er!

Fr gymnasietiden, temadag HÅRDROCK, jag kallar det "bananposen"!!


Jobb i sommar!

Nu ringde de från jobbet, igen. Jag har önskat att få jobba nätter i sommar på gyn, men de vill inte att nyfärda sjuksköterskor jobbar natt då det är så lite personal på natten och på natten har vi hela avdelningen, plus gynakuten. Men, nu ringde de som sagt och frågade om jag kunde tänka mig att ta 4 veckor bara natt i sommar. Det vill jag absolut. Mycket mer pengar och mycket mer tid som Benz inte är själv på! Pengar som behövs nu till lägenheten..

Spårkurs idag på Söderåsen. Hoppas det går lika bra som sist! Sovmorgon både på mån och tis då jag ska göra min praktik på kvällen med distriktssköterskorna i hemtjänsten i Ä-holm. Ledig onsdag! Kan alltså bli en riktigt bra vecka!!
Puss och Kram!

Baka baka kladdig kaka.

Idag har det varit en lugn dag på praktiken, det behövdes. Fick dessutom gå hem tidigare så jag var hemma i El Klippo redan strax efter 14-tiden med en massa energi. Efter den obligatoriska hälsningscermonin med lammet satte jag igång med en eftermiddesdejt med Mr. Elvisp. Knappt 1.5 h senare står det 48  st Hallongrottor och en banankaka i ugnen. På köpet fick jag ett halv kilo smör i ugnen som jag lär få torka upp om jag känner min moder korrekt.

Imorgon är det äntligen helg igen. Längtar tills på lördag. Då ska det sovas!! Brossan och hans fjälla hade tänkt flyga ner imorgon, hoppas flygen går då, annars blir det en brorlös helg.

Over And Out.

Portioner: 22

4½ dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)

FYLLNING
1 dl fast hallonsylt

Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Sätt ugnen på 200°C.

Lägg i muffinsformar på plåtar.
Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Banankakan hittar ni här: http://www.kokaihop.se/recept/banankaka


Viltspår.

Idag har jag och Enzo varit på viltspårkurs. Det är riktigt, riktigt roligt. Efter att ha gått ca 200 m med en 90graders vinkel och dragit en hjortklöv och droppat blod varje meter får spåret "ligga poch dra" i två timmar. Sedan är det dags att gå det. Enzo är riktigt duktig och spårar fint, men störs av linan som bromsar ibland. Hundarna ÄLSKAR att spåra. Jag tror det är jättebra för Enzo och stärker hans självförtroende varje gång han hittar klöven som ligger i slutet. De får göra det som de är födda för, använda nosen. Alla hundar borde få spåra ibland, vilt, blod, godis eller människor, så att de får använda snoken. Det skadar ju inte heller att han sover som en klubbad säl hela dagen efter ett viltspår. Nu siktar vi in oss på ett anlagsprov i Juni! Sen får se skadeskjutna djuren se upp kanske! :)



Enzo med sin första och största kärlek, Sara. Dåtidens svärmors hund som jag ofta passade.



Enzo med sin nuvarande (näst) bästa kompis, Nemo.


Kisemise på tunn kvist

Jag är trött. Trött i kroppen. Trött på at träna. Trött i huvudet. Trött på praktiken. Trött på Enzo. Trött på mat. Trött på vatten. Trött på det mesta.

Jag och Mamma var ute och la spår till Benz tidigare ikväll i Vedbyskogen. På väg tillbaka ser jag en liten kise som sitter ca 10 m upp i ett tunt träd och klamrar sig fast vid en tunn gren. Stackars. Det gick inte att klättra upp och gården närmast trädet visste inte vems katt det var :( Stackars stackars kise. Är den kvar imorgon kommer jag ringa brandkåren!

Återkommer när jag har mer energi. Antar att ni fattat att den nya praktikplatsen inte är den bästa jag haft? Depp. Bara 8 veckor och två dagar kvar nu.

Någon som ser vad detta är?


Dilemma.

Jag har att munsår precis i sidan av läppen, där under- och överläppen möts. Det jäkla svideriet har suttit där nu och parasiterat min kropp i evigheter eftersom det aldrig läker, för varje gång jag öppnar munnen tillräckligt mycket för att få in en gaffel eller liknanade, går såret upp.

Nu inatt har jag äntligen vunnit kampen. Det har blivit en rejäl sårskorpa som sitter som berget. Jag kan gapa rätt bra utan att det spricker upp. Frågan är nu om man ska smygäta äta hela dagen med mini tuggor för att inte det ska gå upp igen eller hur jag ska bära mig åt. Dilemma.

Tävling idag igen, men bara en klubbtävling. Får se hur mkt jag hinner med, börjar jobba på Gyn 13.30 ( inkl hitta parkeringsplats och gå till sjukhuset). Enzo var dålig igår kväll. Tycker han har varit det mycket sista tiden. Hmm. Han är pigg som en mört idag iaf.

Var på fest i Bjuv igår med Caroline och hennes kompis Marita. När jag kommer dit och hälsar på alla tycker jag att jag känner igen alla namnen. En liten stund senare ringer det på dörren och Malin kommer in från min klass som jag pendlar med! Haha, världen är liten!! Malin utbrast i dörröppningen: - Det är ju miiiiin Anna.;) Vi hade det trevligt med supergod mat lagad av en kock i egen hög person. Som jag skrattade åt alla. Det var en tjejfest och såklart därför flödade sexskämten.

På tal som sex, haha. När jag hade plockat upp tjejerna vid tåget i Bjuv och skulle hem till tjejen som hade festen låg det några ankor på vägen som PIRRADE! Mitt på vägen. Vi skrattade så vi grät. Tjejej hoppade upp och viftade lite på baken, sen var dags för nästa hane. Pang på! Haha, jag tutade efter en liten srund, men de hade inte tid att flytta på sig.  SOM VI SKRATTADE!!


Tävling.

Idag har vi tävlat hela dagen i Östra-Ljungby. Vi tävlade i både agility och i hoppklass. Båda två var öppna klasser, vilket betyder att alla tävlar mot alla, oavsett klasstillhörighet, på lika villkor. Det gick riktigt, riktigt bra om det nu är nån som undrar. Blev placerade i båda klasserna!

Här kommer lite foto från i veckan när jag träffade Caroline inne i stan och vi solade i en park. Underbart!





Ikväll blir det tjejkväll i Bjuv hos en kompis till Caroline, god mat och gott snack hoppas vi på!

Känner annars rätt så mycket att hela världen med alla dess invånare kan försvinna från jordens yta. Då hade mitt liv varit lättare.


Pannkakor!

ja, det är en riktigt bra uppfinning. Speciellt med rågmjöl och vaniljsocker i. Man kan ha det till frukost, fika, middag och kvällsmat. Det går, jag lovar! Jag har avverkat två pannkakor idag och dagen är fortfarande ung.

En lång morgonrunda har också avverkats med Storm och Nemo, sedan körde jag dem till jobb. Snart ska jag ta Nemo på en kisserunda till innan jag beger mig mot Hbg och fina Caroline. Vi ska "luncha" ihop och sen ska jag somma med Benz kl 13.20.

Behöver jag säga att jag är på mitt vanliga humör igen? Pigg och Glad!


Tummen på sidan.

Nu har det blivit lite bättre. Gubben ringde och fick alla mina uppgifter för att skicka in till Riksbyggen ( tror jag det var). Jag sa att jag ville skynda på allt för eventuellt skulle brossan kommer ner nästa helg och hjälpa mig riva, men han trodde inte det skulle vara färdigt tills dess. Dryygt. Tar extra tid för alla papper ska via överförmyndarnämnden då jag köper lägenheten av en God man. Jaja. Det blir nog bra till slut.

Nu är det mer såhär. Bring it on.

Tummen ned.

Idag är ingen bra dag. Jag är på dåligt humör. Jag ska ha mina sista praktikdag ikväll med start kl 14. Jag var uppe med tuppen idag för att skaffa nya p-piller, hämtade ut dem, var i djuraffären och köpte mat, var på banken och tog ut pengar, gått två runder med hund (arna)  och nu får jag snart tänka på mat.

Nu väntar jag bara på att han som har lägenheten ska ringa.. Dryyygt! Jag sa att jag började jobba kl 14 så han får sätta fart. Vill bara skriva på papperna så det blir gjort.

Har inte mycket mer att säga. Återkommer när humöret stigit några grader.

Så här känner jag mig idag:

Nytt.

Nu har det hänt mycket nytt sen sist. Jag har kollat på en lägenhet, som jag bestämde mig samma dag för att köpa. Det brann i knutarna där om jag skulle ha den.. Det känns både roligt och läskigt på samma gång. Det är ett renoveringsobjekt så jag har mycket jobb framför mig. Det är väl det som skrämmer mig mest, att inte klara av allt som ska göras. Jag kommer ta hjälp med mycket eftersom varken pappa eller Henke är hemma. Det får kosta lite extra, det måste ju bli gjort ordentligt. Tacka vet jag rotavdraget!! Tjohooo!

Idag hade en höna värpt ägg i vårt datarum:) Mamma är i Sthlm igen nu över Påsk för att hjälpa mormor lite och har väl talat med hönsen och avbokat en värpning till idag. Jag blev sååå glad när jag öppnade ägget. Där fanns inget godis alls!! vad är nu detta tänkte jag när jag såg tre kuvert. Då har min underbart snälla mamma ( kanske pappa också har ett finger med i spelet) öppnat ett nytt konto i mitt ( eller Enzos) namn och täckt ALLA hans utgifter under ett år!!!!!!!! Så nu är där pengar för ALLA tävlingar, simningar, vaccinationer, försäkring, spårkurser, agilitykurser, vet besök, ja ALLT! Jag blev så sjukt glad!! Tack! Fick även Triss-lotter som jag ska öppna sen. Just nu känns det inte som om det spelar någon roll om jag vunnit eller inte faktiskt. :)

Det enda som är lite tråkigt är natten till idag. Enzo har skält och spytt flera gånger inatt. Riktiga pölar hamnade på mattan utanför köket. Jag var uppe två gånger inatt och torkade och försökte skölja bort det värsta. Jag öppnade dörren sista gången för hans mage kurrade så. Jag tänkte att han kanske behövda tömma lite från andra hållet med. Då lunkar han ut på trappan och drar sen iväg i 200 runt huset och sekunden senare skriker han så trumhinnorna håller på att hoppa ut. NEJ, nu har han hamnat i bråk med en annan hund eller blivit påkörd tänker jag. Ut på vägen tänker jag och springer ut barfota på vägen i bara ett kort linne och trosor. Ingen hund. Jag kallar. Och kallar. Och visslar. Ingen hund. Tillsist kommer han lunkandes från tomtkanten i mörkret. Nu har han tagit en igelkott tänker jag, därav skriket från taggarna. Jag går in med honom och tänker att han får skylla sig sj. Sen kommer jag på när jag har lagt mig för en fjärde gång denna natten att jag har satt upp kompostgaller mot armeringsjärn från häcken in till husväggen och den har Enzo troligtvis brakat in i i mörkret när han har jagat en katt eller nått. Ren tur att han inte brutit nått. Vilken smäll!

RSS 2.0