Hästlängder.

Det har snart passerat ytterligare en bra helg. Jag har mest bra helger nu för tiden tycker jag. Kan ju ha att göra med att jag knappt jobbar helger alls längre. Jag har en del söndagnätter nu framöver, men då är helgen nästan ändå slut, så den enda förlusten över det är att Gunvald inte kan ses på söndagkvällen :)

Jag har med hjälp fått upp den nya tv:n och håller i skrivandets stund på med den nya tv-bänken. Jag har bytt plats på tv:n och soffan och det blev super! Allt i hela rummet som var flyttbart har bytt sida. Riktigt bra blev det. Det gillas!

I fredes jobbade jag kväll, sedan körde vi hem till Jontis och skulle bara ta det lite lugnt och dricka nån cider, skulle bli en tidig kväll då vi skulle kolla fotboll tidigt på morgonen efter. När jag kommer in i Jontis vardagsrum ser jag att några killar sitter i soffan, varav ett ansikte är väldigt bekant: Dalle. Ha ha. Dalle och gick i samma klass hela gymnasiet. Tänk vad världen är liten! Kvällen gick och en cider blev många cider. Stormen och hennes fotbollsspelande gubbe gav upp runt midnatt och begav sig hemåt medan vi festade vidare och spelade bowling på Wii ett par timmar till. Det blev riktigt sent och klockan ringde runt 8- snåret, då skulle Jontis iväg och kolla fotoboll. Grattis. Fy fööör vad trött jag var:)

Lördagen kollade vi när killarna spelade fotboll, sedan åkte jag hem till mamma några timmar och hjälpte henne med allt möjligt. Kvällen blev lugn i sällskap med mig själv och Putte, pillade med tv-bänken, kollade på sädningen från Sthlm Horeshow och somnade lite senare gott i min säng.

Idag har jag hjälpt mamma med vinterdäcken, myst med Putte, försökt ännu mer med tv-bänken ( SUCK) och ska snart ner på julskyltningen. Har även hunnit med allt annat söndagsskit, såsom att äta, hänga tvätt och gå med Putte.

Denna veckan har jag ett superschema!! Mån och tis dag, ons och tors kväll. LEDIG fre, lör och sen natt sön.

Veckans bästa med hästlängder är Rihannas - Love the way you lie ( utan Eminem).




Tror aldrig det kommer finnas en häst som Milton igen. Denna bilden är från hans sista offentliga tävling i Stockholm på Sthlm Hore show-95. Alla småtjejers drömhäst ( Ja, även min när jag var en småtjej ;)  )

Du där.

Nu har jag fått upp soffbordet och oljat in det här hemma. Är mycket nöjd med den insatsen. Det var inte det lättaste med två korta armar, att få upp det alltså. Nu är det bara den jäkla tv-bänken som ska ur bilen, ha ha. Det är fullkomligt omöjligt att rubba det blytunga paketet. Jag och Stormen höll både på att kissa på oss och skratta sönder när vi lyfte in paketet i bilen, ha ha. Men ur får vi det inte :) Har även pillat lite med nya fotoramar ikväll som ska upp när vardagsrummet är klart. Kommer blir så fint så.







Nu ska jag snyta mig lite till här. Att en så söt liten kran kan producera såna mängder snor, lätt värt ett Nobellpris! :P


Och du där. Vem du nu än är.. Du behöver inte smyga in i min lägenhet och lägga dit en fånig Pingvin. Moget!

Donnez

Igår var jag ju på Väla efter alla mina inköp. När vi och käkade lunch ser vi till Stormens förtjusning att vi sitter 5 m från hennes stora Idoler - Donnez! Ha ha, så lökigt! Jag tyckte hon skulle gå och krama om dem och be om autograf, men det hoppade vi ;P

Idag är det super-duper förkylt med hosta, slem och halsont - ovanligt. Jag tycker jag är förkyld mest hela tiden. Natten var bra, men jättejobbig med förkylning. Jag frös och svettades om vartannat och hade ont i bihålerna som inte släppte på Panodil. Snön ska ju alla kommentera, så jag får väl också göra det.

UNDERBART!!!! Jag älskar snön och det gör min Älskling också!


Nytt vardagsrum

Idag har VISA-kortet gått varmt :) En styck ny TV, en ny Tv-bänk, ett soffbord och lite småsaker. Äntligen ska det snart bli helt nytt och fint i vardagsrummet och tjocketv:n ska ut genom fönstret! Nu inväntar jag bara lite störra biceps som jag hjälpa mig flytta om här hemma. Har nog fixat fyra starka armar till i helgen.

Ikväll ska vi ut och äta med jobbet, ska bli supermysigt och gott hoppas jag! Sen ska jag ta natten på Gyn 28 tillsammans med Anna, det blir super! Vet inte vem den sista barnmorskan är vi ska jobba med, det får bli en trevlig överraskning.

Återkommer med bilder på det nya vardagsrummet. Nu är det bara en tavla också som ska falla damen i smaken.

Ha en supertrevlig dag i regnet! Länge leve stövlar!



Lite foto fr Lady Gagakonserten!





Jag älskar Dig..


Varje kväll innan jag somnar får Enzo ligga lite uppe vid min kudde vid min hals och mysa lite. Jag klappar på huvudet, halsen, ryggen och magen. Jag masserar lite på bakbenen och nacken. Jag kliar på kinden. Jag säger hur fin han är och hur duktig han är och berättar vilken tid vi ska upp nästa dag. Jag avlsutar med att viska samma mening varje kväll, samma mening som jag viskat från den varma sommarkvällen jag hämtade dig i Malmö tills idag. Samma mening som jag kommer viska i örat varje kväll i resten av ditt liv. Samma mening som jag hoppas få viska i någons annan öra en dag.

.. Mer än Livet

De senaste dagarna i mitt liv.

Nu var det ett tag sedan jag bloggade här. Det har hänt mycket sista tiden tycker jag. Jag har, som vanligt, jobbat mycket. Det har varit stressigt på jobbet och det känns inte lika roligt att gå dit längre. Klumpen i magen är där  hela tiden med rädla om att det ska bli sådär apmycket på jobb som det kan bli ibland, speciellt på kvällarna. Jag behövde verkligen komma iväg tidigare i fredes då vi skulle på konsert i Malmö på kvällen, men jag kunde inte lämna och allt blev jättestressigt sen.

Konserten ja, det var super. Lady Gaga är verkligen bra på scenen, bjuder på sig själv och har vettiga saker att säga mellan låtarna. Jag visste inte heller att hon skrev alla sina låtar själv, men det gör hon. När hon körde igång sina klassiker blev publiken helt galen, hela arenan höll på att lyfta, riktigt coolt! Min egna favorit är " Dancing in the dark", så mysig är den.

Jag var uttråkad en dag här i veckan och bad Stormen klippa mig. Sagt och gjort, håret åkte av, ordentligt. Dagen efter gick jag till frissan och jämnade till det lite. Innan jag hann säga bu eller bä klippte hon upp hela håret. Suck. Det var precis så jag inte ville ha det. Är rätt så ledsen för det faktiskt. Känner mig inte alls fin.. Har det uppsatt nu hela tiden i en klämboll där bak, så ser man inte eländet. Funderar på att sätta i löshår faktiskt. Frrågan är hur bra det är nu innan resorna, vad kloret för med klistret. Är rätt att det släpper då.. Får ser. Är sjukt mycket pengar också. Kostar mellan 3-4000:- att sätta i det bara och sen ska skiten av också. 

Nu har jag iallafall sålt av lite fonder så jag har pengar till resorna och utgifterna de knappa två månaderna utan inkomst. Känns bra. Fonderna skulle egentligen tas av till lägenheten, men det gjorde jag inte, så det känns ändå rätt att ta där nu. En annan mycket rolig sak är att jag ska få nya "grannar", nämligen Stormen och F:et!! Det fick det super-duper fina huset på Kvistgatan intill min lägenhetslänga!! Så glad jag är för er skull, GRATTIS!!!

Helgen i övrigt har jag jobbat som privatsköterska till en förtvivlad Storm som lyckats klämma sitt finger i en dörr rätt så rejält, legat och slappat på Jontis soffa, ätit ostkrokar ( ha ha, älskar det ordet), shoppat i Malmö, bråkat med en taxichaufför som tror han ska 700:- för att köra 12 min, blivit väckt av jobbet innan tuppen gått upp och festat till max. 

Dagen består av ett mysigt besök av min Pannis T, handling, träning med Benz, Beckfilm med sällskap och lite matlådefix. Jag MÅSTE även få på vinterdäcken snart, men jag tänkte som så att om jag väntar tillräckligt länge så kanske de sätter på sig själva!?   

Köpte en riktigt, riktigt fin kort klänning på HM. Såå fin på var den!

 

Ska det vara så in i bängens svårt?

.. att hitta en lämplig farsa till Benz. Allt jag begär är att han är Ärlig, Omtänksam, Rolig, Gullig, Snygg, Snäll, Trygg och Social. Han får gärna tycka det är jätteroligt att laga mat, tvätta, gå med hunden, klia på ryggen, smeka på kinden tidigt på morgonen, lägga på täcket när jag sparkar av det, trösta när jag är ledsen, skratta med mig när jag är glad och sitta uppe både kvällar och nätter själv när jag jobbar sent. Helst ska han även ha ett fast jobb med fast inkomst, ha ett hyfsat boende, inte röka och dricka lagom mycket. Det är en stor stjärna i kanten om han älskar hundar, helst pudlar, tycker att jag är den bästa tjejen i hela världen, älskar mig, bara mig, respekterar mig och mina åsikter och hade kunnat cykla tandemcykel till månen och tillbaka för min skull - baklänges med punka. 

Hittar ni en sån grabb kan ni höra av er till Enzo - han behöver en styvfarsa. Det börjar bli lite ensamt på soffan här nu.  





Nu kör vi.


Jobbelijobb

Natten till idag blev det ett extrapass på Gyn 28. Det var den lugnaste natten någonsin tror jag, riktigt skönt! Det är inte så ofta där är lugnt längre på nätterna. Natten gick dom sagt bra och jag har sovit tre timmar nu på förmiddagen. Ikväll är det tjejmys som gäller hos Camilla! Blir en tidig kväll för mig för jag har A-tur imorgon.. Sen ledig på måndag :)
Nu är det lite äpplepaj och tv från soffan som står på schemat.  

I will survive..

Jag överlevde tandläkarbesöket idag. Premiärborrandet är avklarat och jag tänkte inte att det skulle bli en andra gång. Nu har jag gjort det. Check. Jag var nog inte så snäll och duktig, för jag fick inget klistermärke :(

Det har varit en bra dag idag. Jag har sovit gott och länge. Varit ute två långa runder med Enzo. Lagt och gått ett blodspår med Enzo. Lagat massa mat, både spaggar med fräs och Flygande Jacob. Sedan kom Stormen, F:et och Camilla och hälsade på och vi skrattade lite.

Nu sitter jag på soffan och myser med en mycket, mycket trött pudel. Imorgon är det A-tur = upp tidigt. Sedan är det HELG, wohoo!



Ett par år sedan, i min dåvarande pojkväns byxor, som jag älskade. Här njöt jag av livet.



Klistermärke.

Idag kl 10.25 kommer jag möta döden i vitögat.
Jag har tatuerat mig, och överlevt.
Jag har piercat mig på diverse alla olika ställen, både hemma och på sallong, och överlevt.
Jag har flögit av hästar oändligt många gånger, och överlevt.
Jag har ramlat med mopeder, och överlevt.
Jag har kört av vägen med bilen, och överlevt.
Jag har fått hjärtat krossat, och överlevt.
Jag har varit så rädd så jag önskat att jag skulle få dö, men överlevt.
Jag har blivit kllämd under fyrhjulingar, och överlevt.
Jag har varit lite för berusad och åkt blå-blå-bil, men överlevt.
Jag har dragit ut två permanenta tänder, och överlevt.
Jag har blivit skuren i och ihopsydd, och överlevt.
Jag har stressat och jagat på jobb så hela kroppen skrek i förtvivlan, men överlevt.

Jag har överlevt allt detta och mycket, mycket mer under mina tjugotre år här. Jag tackar för dessa åren och förbereder er på det värsta. Idag kl 10.25 händer det. Min största skräck..

Men det är klart, är jag riktigt duktig så får jag kanske ett bokmärke..

Problem är till för att lösas

Jag hatar att bädda sängen mer än nått annat. Helt och hållet fullständigt super-duper tråkigt! Jag skiter i att det är äckligt och att sängen blig mögig. Man kan byta sängkläder ofta! 
Lösning: Man skiter såklart i att bädda!




Så länge Enzo har gått på fyra tassar har han alltid ätit på nätterna. Varje natt går han upp och äter. När han äter flyttar han av någon, fortfarande okänd anledning, (antagligen felkoppling i valnöten) runt sin matskål på hela golvet. När jag bodde hemma hade jag sovrummet långt från köket och hörde inte när han väsnade runder under måltiderna. Nu vaknar jag varje natt av att det smäller och slår i köket när han flyttar sin plastmatskål på det hårda laminatgolvet. Fruktansvärt irriterande. Om jag köper matskålar på ställning välter han hela ställningen, så det är ingen lösning.
Lösning:






Jag har i hela mitt liv vägrat äta äggulan i ägget. Jag äter bara vitan. Det har inte med nyttighet eller tycka-synd-om-de-som-kunde-blivit-kycklingar att göra. Jag tycker bara inte o äggula, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Det spelar ingen roll om den är kokt eller stekt.
Lösning: Jag pillar bort äggulan ( som såklart måste vara kokt som en gummiboll då)


 



Du med stort D.

Idag har jag sovit länge. Jag har träffat Pannis som hade med sig cola zero och pepparkakor. Jag har träffat Camilla som bjöd på paj och kramar. Jag har tränat agility med Älsklingen och han var suuuperduktig, lätt bäst! Jag har messat lite med söta människor. Jag har ätit äppelpaj med vaniljsås ( ja, för tredje dagen irad). Jag har duschat och tvättat håret och satt i inpackning. Jag har fått gjort fyra matlådor. Jag har umgåtts lite med mamma. Pappa har messat. Enzo har uppfört sig exemplariskt. Jag äter kexchoklad i soffan nu. Jag är mer än möjd med min tatuering.

Ändå är det inte en riktigt bra ikväll. Det fattas nått. Det fattas nått som inget av det jag har kan kompensera för.
Du fattas. Jag vet inte vem du är än. Jag vet bara att du fattas och att du är efterlängtad.

Lammet frös så han skakade efter att han fick duscha efter agilityn. Det blev en filtinpackning i soffan med gos.



Vad hade jag gjort utan dig?

Fissoppa!

Nej, inte fisksoppa, utan fissoppa! Det är precis vad som står och kokar på spisen nu. Så sjukt lätt det var. Ärtor, vatten, buljongtärningar, lök, mejram och ett lagerblad. Klarar ju vilken idiot som helst!

Jag har sovit som en stock inatt. Jag sover alltid på sängens vänstersida, närmast fönstret, men igårkväll när jag skulle krypa ner låg det en vessla på min sida sängen och sussade som en stock. Efter lite övervägande om han skulle ner på golvet eller inte vek jag mig och la mig på andra sidan sängen, first time ever. Där doftade det underbart gott .. :)

Nu ska det röras lite i ärtsoppan. Sen kommer Pannis och fikar lite med mig! Blir en sväng till Camilla också och titta på hennes loppis! Tänkte klämma in en runda på agilityn med Putte också. 
 

Puss på er mina vänner. 


Jag och min ena puma.


Jag och mina andra puma



 


Glid

Denna helgen har jag bara glidit igenom. Inte gjort många knop - och jag älskar det! En hög med smutstvätt har satt sin sista potatis och några matlådor med tomatsoppa har sett dagens ljus, annars är det dålig fjurr på aktivitetshjulet. Träffade Camilla igår och kollade på Idol samtidigt som vi tryckte i oss äppelpaj så det  rann ut genom näsan på oss. Peter kom förbi en sväng också efter jobb och glänste med sina säljkunskaper, haha. Imponerande!

Idag har jag träffat Camilla en stund, kört henne till Åstorp, ätit middag med mamsen och ska avsluta kvällen med att träffa Stormen en snabbis tänkte jag, mys!

Imorgon blir det fika med Pannis och lite agilityträning.

Nu tänkte jag fortsätta glida mig igenom denna slappelördagkväll utan några som helst måsten. Största uppgiften jag har att göra ikväll är att bestämma mig för om jag ska ha varm eller kall vaniljsås till min äppelpaj.
Hard choice.


Här är en till som kan glida. Enzo satt i mitt knä en morgon efter frukosten, som vanligt. Plötsligt gick han upp på köksbordet, som om det var det naturligaste i världen och la sig ned och tittade på oss. Vi blev så chockade både jag och mamma så hon sprang och hämtade kameran. Och nej, det är verkligen INTE okej att vara på köksbordet. Det var en engångsföreteelse. Vet inte när det var.
 


Alis volat propriis

Nu så sitter den där den ska. När jag ser mig själv bakifrån i spegeln tänker jag bara " Den sitter precis där den ska. Var har den funnits hela livet". Så man kan säga att jag är nöjd. Mycket nöjd. Det gjorde mycket mindre ont än jag hade tänkt mig. Det var inte skönt precis över ryggraden, annars var det absolut uthärdigt. Hon tyckte jag var så duktig så ;)

Egentligen skiter jag fullständigt i vad alla andra tycker, för jag gjorde denna tatueringen för min egen skull. Hade jag brytt mig om andras åsikter hade jag satt den på ett annat ställe.

Det har varit en bra vecka med vännmiddagar, ljusbad, jobb och lite löpning. Helgen står öppen för alla världens möjligheter! Har för en gång skull inga planer alls för helgen, underbart! Det kommer nog bli fullt upp ändå om jag känner mig själv rätt.

Tråkigt väder - då får man gaska upp sig på annat sätt. En flarra vittjut ikväll lockar fint i kistan. Kanske en kycklingsallad på det från 21an!? Inte helt fel.

Jag trivs på jobb, speciellt på Gyn-sidan. Jag har så underbara arbetskamrater. Det säger antagligen alla, men de jag jobbar med är verkligen bäst. Alla är så omtänksamma, roliga och upplyftande. Alla hjälper alla!


Upp och ner..

.. Ner och Upp. Ja, så är det verkligen här i vardagen och i livet. Man slits mellan glädje, skratt och lycka till tårar, ledsamhet och missnöje. Konstigt det där. Jag har alltid hatat att vara ensam, fått ångest av att vara ledsen och känna mig ensam. Alltid haft någon, alltid. Nu är det ett år sen ( plus några dagar) som jag blev singel för första gången ordentligt. Det gågna året har verkligen både varit upp och nere. Man lär sig så otroligt mycket av att vara ledsen. Nu kan jag vakna en dålig morgon och ligga och tänka en stund och få hjärnan att tro att det är en bra morgon, oavsett jobbtider, sms eller vad det nu är som egentligen inte är bra. Det finns så mycket positivt i det negativa, det gäller bara att få hjärnan att fokusera på det.

Idag är en dålig dag, egentligen. Men efter en springrunda med älsklingen, en god äggmacka med Kalles randiga med mamma och en stund framför datorn tror min hjärna att det är en bra dag, kanon ju! :) Snart ska jag träffa Stormen och gå en runda med henne och hundarna. Jobb inatt.

Det har i stora drag varit en mycket bra helg, full ( ordagrannt), av festande. Fest både fredag och lördag. Jobb igår - ja det gick bra. Fick ju en timme extra att sova igår. En skvätt Gåsafotboll, lite gammal pizza, nattamat, tre glas i golvet, samtliga sängkläder i soprummet ( dock inte mina) och en slurk med sällskap gjorde helgen till en riktigt bra helg.

Denna veckan ska det bli tatuering, massa, massa jobb ( har tagit extra pass), en joggingrunda till och förhoppningsvis lite kvallitetstid med de kära. Ska även besöka banken och öppna ett konto till, klippa Enzos klor och borsta hans gadds.

Det är jätteroligt att ni läsare ökar i antal för varje vecka, men det innebär också att man får se upp lite med vad man skriver, jag vet ju inte vilka ni är som läser.. Blir därför inga privata åsiktisinlägg om folk och fä längre på samma sätt.

Jag sitter hemma hos mossan nu och har inga bilder att lägga in. Får bli denna.

Nu - en varm dusch.







RSS 2.0