Au revoir.

Nu är det klart. Den 15 mars åker pappa till Haiti för FN:s räkning. Tanken är god, men tråkigt för mig. Ett år är kontraktet på. Tur vi har en man kvar i huset - Benz ;) 




Pappa under omklädning innan ett "utepass" under Klippanfestivalen.

 

Änglar finns.

Natten var relativt lugn. Det var en jobbig natt känslomässigt. När morgonen kom var det en patient mindre med allt vad det innebär.. När jag kom hem vid 08 åt jag lite och mös med vovven innan jag la mig och sussa mer eller mindre gott till kvart över 2. Det blir lite träning ikväll, sen bara mys med mig själv och Enzo. Praktik hela helgen.

Alis meis volo propriis 



Gott och blandat.

Andra dagen på OP gick super, över förväntan!! Satte fyra venflon, två lyckade, två mindre lyckade. Jag gick med en super rar och go tjej som också kom från Klippan visade sig. Som också bott på Storäng visade sig. Som också bott på Tallvägen visade det sig. Som också bott på nummer 7 visade det sig. Ha ha. Stor chans att det händer ju!! Vi köpte alltså huset på Tallvägen av hennes föräldrar när hon var liten :) Världen är liten ibland..

Var på avd. 22 idag. Ska vara där nu de resterande veckorna ( fram till V. 14). Blir nog bra. Imorgon är det simning som gäller med lammet, upp tidigt för att simma kl 9.40. Hem och fixa och dona, sedan C-tur i Ängelholm som börjar kl 14. Åker två timmar tidigare fr Ängelholm direkt till Hbg och går på nattpasset 21.00 som jag går av 07.15 fre morgon... Vad har jag gett mig in på?? Kommer jag vara levande på fre morgon när jag ska köra hem!?
Ja, den som lever får se, he he.

Praktik hela helgen med..


Hittade denna småsöta bilden fr hösten 2008 gissar jag på. Sassas namn på denna bild har alltid varit "Anna med bröstförstoring á la Troya."




En av alla roliga festkvällar den hösten..




Jag bjuder på den hemska bilden!! Vi var alla askalas-fulla denna kvällen och skulle göra akrobatiska gymnastikövningar på förfesten. Det slutade med att jag ramlade handlöst baklänges och slog i huvudet med tjejerna farandes över.. Mitt i allt detta lyckades Sassa klicka detta foto! Mer tur än skicklighet att inte lilla Troya blev mos.

Well done.

Sådär ja. Första dagen på operation avklarad. Jag tänkte att jag skulle testa på de saker som vi lärt oss i skolan.

Du ser någonting du reagerar på. --> Sympatikuspåslg. --> Dilaterade vener. --> Blodtrycksfall, syrebrist i hjärnan --> Du svimmar. Bra gjort Anna Bee. Riktigt jäkla bra uppvisning att svimma det första du gör och ramla ihopa i en hög på golvet. Så jäkla imponerande. Det absolut bästa sättet att bli populär på en ny avdelning. Knappt pinsamt att bli inlyft av två manliga opsköterskor till personalrummet. Riktigt bra jobbat Anna Bee. Du vet hur man gör en bra introduktion, det hör jag ju! Well Done.

Förutom det, så var det en bra dag.. Jag är föresten riktigt snyggt i gröna kläder, gröna tofflor, heltäckande ansiktsskydd och ett stort munskydd.

Min mammas elvisp.

Läge 1: I detta läge går man i sitt egna lilla lugna tempo. Man njuter av godbitarna och stressar inte upp sig för småsaker. Man gör det man vill göra och det får ta sin lilla tid.

Läge 2: Nu börjar det hända saker. Det ska gå snabbt och kvickt. Pulsen stiger. Man fösöker hinna med mer och trycka in så mycket som möjligt i schemat.

Läge 3: Nu är det fullt ös som gäller. Allt ska hinnas med. Man vill hinna med att träffa så många som möjligt. Träningen ska hinnas med, hunden ska rastas, skolarbete ska göras, bakning som fixas. Magen börjar säga ifån - tagga ner! Det är inte värt det.

Turboläget: Turboläge kan man bara befinna sig i nån enstaka dag, sen deckar man eller ger upp!

I min mammas elvisp finns tre olika lägen plus ett turbo-läge. Jag ser vissa likheter mellan elvispen och mitt liv. Denna veckan är det minsann läge 1 och 2 som gäller. Ska varva ner efter varje praktikdag och njuta av de lugna stunderna. Det kommer bli en tuff vecka. Praktik alla dagar och ett nattpass på gyn( har kvällen samma dag i Ängelholm) och har även ett kvällspass. Det går. Det nattpass-dygnet kommer det bli turboläge. Då jäklar! 

Nu har det kommit upp förslag om att åka till norge i augusti/ september och jobba där i nån eller några månader. Får fundera på det. Känns idiotiskt att säga nej med lönen de erbjuder ( mer än tredubbla svenska). De betalar flyg och boende. Varför skulle jag säga nej? Ja, jag får se vad magen säger sen när det närmar sig och den norska legitimationen ska fixas. Det hade varit spännande. En utmaning! En upplevelse! Jag fixar det! Woho! 

Idag är det ytterligare en snöig söndag och tillskillnad från alla andra så tänker jag inte gnälla. Jag gillar snön!

 

 

Mys Mys.

Idag är det en riktig myyysdag. Jag är "ledig" och sitter med skolarbete och har lammet i knäet medans jag skriver på datorn. Har precia blivit färdig med en uppgift och funderar nu på om jag ska dammsuga eller börja på nästa uppgift.. Ska klippa mig om nån timme. Skulle egentligen ha simmat med lammet idag, men de ringde och sa att all personal är sjuka så de kunde inte ta emot mig, helt ok för min del. Jag känner inte för att köra till Hbg idag ändå. Det blir lite träning i eftermiddag, annars inga planer innan kvällen.

Ikväll blir det lite middag och vindrickande på Torstens i Ä-holm. Trevligt trevligt! Vad morgondagen har att erbjuda får vi se när vi vaknar.

Hej och tack! 


jag är rätt så säker på att det hade blivit den röda lampan på alkomätaren här.. :) Men roligt hade vi! Jag & Paula.

 

Ingen bra idé.

Nu har det snart gått en vecka till. Tiden bara flyger iväg när man har roligt och det är just vad jag har. Jag har haft två jättebra veckor på Dagkirurgen och Post Op, Ängelholm. Det har varit intressant att ta hand om barn, som man annars inte gör om man inte är på en barnavdelning. Det kräver tålamod, fantasi och finurlighet. Jag som alltid har sagt att jag inte kan tänka på att jobba med barn får kanske tänka om.. Jag har även varit med på en ögonoperation, spännande och lite räligt.

Jag har även under veckan kommit fram till följande:

* Att ta sig från mitt hus till Åbyplan där jag hoppas på bussen tar 4 minuter om man vill och behöver det.
* Det är fullkomligt omöjligt att hålla sig vaken på bussen på väg hem fr Ä-holm när man börjat tidigt.
* Enza fattar inte om klockan är 05 eller 09, lika pigg ute ändå, Pucko.
* Ingen bra idé att säga till en liten unge att det kan kännas när man ska ta bort et plåster som sitter på en nål.
* Ännu sämre idé att låsa in passerkortet i skåpet på jobb. Blir svår att komma in på sjukhuset då dagen efter
* Sämst idé ever att tro att pappa ska laga mat nu när mamma är iväg. Suck. -Nej, pappa. Jag är inte sugen på pizza idag igen..

Som sagt, jag har det rätt bra för tillfället! Träning och cupcakes-bak ikväll, är det varandras motsatser måntro?

På måndag och tisdag ska jag vara på operation, får se om jag står på benen..
Puss och kram.


Underbara helg.

Jag har haft en underbar helg! Jobb fredagkväll med Anneli, helt okej. Vi bestälde hämtmat och mös lite. Sov i Sassas lägenhet för att samla ihop en timmes sömn till. Upp tiiiidigt på lördag morgon, blir hämtad av Anneli och åker till jobb igen. Fruktansvärd dag på jobb med kräk, kräk och kräk!! Jag har aldrig torkat så mycket kräk i hela mitt liv. Körde hem en sväng efter jobb och vilade och gjorde mig iordning, sedan bar det av mot Bjuv. En jädrans hjort hoppade in i bilen på åsen mot Bjuv och försökte med ett misslyckat självmord.

Vi hade en underbar kväll igår med festligheter i Bjuv för att sedan åka allihopa till Ä-holm. Natten avslutades i Bjuv igen med lite nattamat och SingStar. Det blev en kväll med Passoa, juice, SingStar, Sanning och Konsekvens-spel, skratt, gull med Maries lilla son. Lyckat att ta med en tre-månaders baby när jag är där ju. Hallå, jag hade ju fyllt upp med att "åh-nu-blåser-jag-dig- på- magen" och "killi-killa" under fötterna. Såå söt var han! Underbara unge!

Idag var jag uppe relativt tidigt för att vara på möte kl 10 på hundklubben. Allt gick bra tills jag skulle vända i en liten backe ( som jag vänt i hundra gånger innan, även i snön). Jag körde fast. Pinsamt värre! Jag lirka och försökte försiktigt att ta mig upp, icke. Suck. Tur det finns händiga män med spadar i bilen. Självklart avslutdes räddningsauktionen med mitt hatcitat:

"Kan inte gå på annat sätt när ett frunntimmer sitter bakom ratten.." 


Här är jag inte Pur-nykter.



  

Good Morning!

Då var det Fredag, igen.

Det har varot en hektiskt vecka för mig med långa praktikdagar. Det är superroligt och lärorikt. jag har fått en handledare som är helt underbar och verkligen vill att jag ska få se och göra mycket, så det gör bara det hela ännu bättre!

Veckan har bestått av lite Camilla- och-Anna träffar, liiiite träning och mycket sömn. Har jobbat mycket kvällar så det har inte hunnits med så mycket. Jag skulle egentligen ha en ledig helg nu med utgång imorgon, men det har ändrats. Jag ska jobba 13.30-21.30 ikväll och 06.45- 14.45 imorgon på sjukhuset. Ska ärför låna Sassas lägenhet ikväll och sussa där så spar jag in en timmes sömn på körning.. Imorgon kväll är det firande av Sassa på schemat som har fyllt år. Först hemma hos henne, sedan utgång i Ängelholm! Kanske någon mer rolig som ska ut imorgon? Hör av er!!

Nu ska jag ner en snabbis på agilityn med Benz så han får göra nått roligt idag! Min axel gör så ont så jag inte vet vad jag ska göra med den... Hmm. Suck. Voltarengel kanske?

Jag och mamsen är själva hemma i helgen ( det lilla jag kommer vara hemma, sön.) Papsen har åkt till farfar igen och kommer hem på söndag. Tur jag har mamsen som alltid tar Benz utan att fråga. <3

Over And Out - Skitaxel!!!!

Överallt.

Idag är det en tung dag. Allt känns lite tungt och deppigt sådär som det kan göra ibland. Ensamt.  
Introdag på sjukhuset idag. Kan nog bli okej. Träning om en timme.
Vä axel sprängvärker och tar bort det lilla positiva humör som finns.


"En varsam viskning i mitt öra
Det gör mörkret mindre kallt
Men jag vaknar ensam och möts av tystnad
I mitt sovrum och överallt"

Shirley Clamp - När Kärleken Föds.



Snö!

Hundarna busade runder i snön!






Gossen.




Enzo var inte så nöjd med att Sacko intagit hans sovkorg och hans leksaker ;)


Helg.

Fredagen innebar skola hela dagen och sen kom Pannis vid 21-tiden. Vi hade precis suttit oss ner när det knackade på dörren. Hjälp, tänkte jag, men gick och öppnade. Utanför står då uniformerade personer, haha, det tog nån sekund innan jag insåg att det var min vän Camilla och henens kollega Per ( som jag även träffat innan). De kom in och höll oss sällskap "ett tag". Mycket trevlig kväll! När vi sov som bäst började Enzo tokskälla vid 3-tiden på natten. En liten studn senare hörde jag en bil köra iväg. Dagen efter kom det till min kännedom att Camilla och Per hade gjort en litet besök till och kastat snöbollar på rutan, ha ha. Inte konstigt Enzo blev galen. Det ska ni få igen för kan jag säga.. Vänta bara.

I lördes fick jag över en timmes handmassage och manikys hos Stormen tillsammans med Pannis. Underbart skönt och väldigt mjuka händer fick jag! Tack tack!! På kvällen snackade vi om bio, men det slutade med trerätters på Torstens i Ängelholm istället. Vi satt där tills "nattklubben" öppnade och alla människor kom. Trevligt att träffa lite människor ibland. När jag kom hem gick jag en runda med Benz, sen var det läggdags för mig och Benz.

Idag sov vi länge ( för att vara oss). Har ändå redan hunnit med att tanka, handla, hämta ut mitt nya batteri till datorn, städa, äta frulle och bädda alla sängar. Sara är på väg hit med Sacko. En lång skogsrunda väntar med de fyrbenta och sen bad i bår nya fina ( hoppas jag) simhall! Kan nog bli en riktigt bra dag. Daddy kommer hem ikväll och imorgon börjar min praktik. Känns både roligt och nervöst.. Ska fixa med alla papper och sånt ikväll så allt är klart imorgonbitti.

Hoppas ni alla har haft en bra helg!!!

Puss och kram.

Sommarjobb - check.

Fredag idag. Igen! :)

Idag har jag efter många turer fram och tillbaka och diskussioner om lön tackat ja till ett sommarvik på Avd. 28 Gyn i sommar. Känns roligt och skönt att ha det bestämt. Nu vet man liksom var man ska och dessutom känner jag till alla rutinerna och all personal. Ska bli speciellt trevligt att få jobba med Caroline ( www.partypullan.blogg.se ) och Anneli som är mina som duvor. Tummen upp för det!

Ikväll ska jag köra mamma till flyget. Hon ska flyga upp till mormor och morfar i Sthlm eftersom det inte riktigt fungerar där hemma och det nu krävs drastiska åtgärder.. Pappa körde upp till farfar i Östergötland i eftermiddes och stannar även han över helgen. Detta innebär att jag är ensam hemma i helgen med lilla Benz.

Innan vi ska till flyget ikväll ska vi ut och äta på min favorit restaurang, Peppelino. Deras Fläskfilé Oscar är såå god. Mmmm!! Sedan kommer Pannis efter att hon har jobbat färdig, vid 21-tiden. Sedan stannar hon till imorgon och gör mig sällskap inatt. Imorgon är det först träning som gäller, sedan manikyr hos Stormen som håller på att utbilda sig till nagelteknolog. Trevligt trevligt!

Nu ska jag snart ta en snabbdusch och fixa till mig lite, är svettig efter några runder på agilitybanan i 30 cm snö.
Ska bara dansa runder några varv till med Benz hoppandes vid sidan om. Tur man kan glädja någon genom att bara dansa runder och se allmänt dum ut. :) Han tycker det är såå roligt när hans matte dansar och sjunger. Hehe.

Over and And
Anna snart-färdig-Sjuksköterska ;) Den 11 Juni smäller det!


Det är inga gynundersökningar jag gör, men tyckte ändå bilden fyllde sin funktion :)


Att leva tills jag dör.

Varje dag möter man människor som är stressade och skyndar sig vidare till nästa punkt i dagens stressade schema. De jagar och jäktar för att snabbt bli klara med det som de håller på med för stunden för att hinna med så mycket som möjligt.

Redan på söndag kväll längtar man till nästa helg. Året består av ca 365 dagar, varav ca 104 lör- och söndagar. Då kan jag känna att det är rätt onödigt att inte njuta av alla dagarna däremellan. För varje dag som går får vi en dag mindre. För varje måndag som går får vi inte chansen att göra något bra just den måndagen.  

Det är en konst att leva i nuet. Det är en uppgift som kräver övning för framgång. Att kunna stanna upp i vardagen och verkligen känna att man lever. Nu. Just Nu. Och att göra saker man vill. Att ta vara på livet

I mitt jobb möter jag många människor som inte har så långt kvar att leva, både äldre och lite yngre. Jag brukar ta mig lite extra tid och sätta mig på sängkanten och verkligen lyssna på vad de säger. Även det är en konst - att lyssna. Det som är gemensamt för alla dessa sjuka människor är att de vill att man ska leva livet, varje dag. 
Att leva tills man dör. De säger också oftast att de inte ångrar någonting som de gjort i sitt liv, de ångrar bara saker som de aldris gjorde.

Nästa vinter ( 2010-2011) ska jag troligtvis ut och resa med Sara. Det börjar med Thailand, sedan får vi se vart färden går. Jag är väl medveten om att det bär med sig några svårigheter, ex Enzo. Ekonomin. Avsägande från vik på jobb mm mm. Men det gäller att se möjligheterna. Enzo kan förhoppningsvis leasas bort till mamsen och när inte hon kan kanske någon annan kan ta honom. Ekonomin handlar endast om prioriteringar. Att säga nej till ett vik öppnar dörren för ett annat, kanske bättre jobb.

Jag ska hoppa bungy-jump iår.
Jag ska hoppa fallskärm
Jag ska åka motorcykel så magen hamnar i halsen
Jag ska åka Uppskjutet på Liseberg
Jag ska tävla mer med Enzo
Jag ska ligga på soffan en hel dag och kolla på film, om jag känner för det
Jag ska äta chips och chokladpudding till frukost, om jag känner för det.
Jag ska åka bil mitt i natten utan mål, om jag känner för det.
Jag ska säga Nej, om jag känner för det.
Jag ska säga Ja, om jag känner för det.

Vad ska ni göra för att leva ut varje dag och verkligen Leva Tills Ni Dör?  

Ni är mina grundpelare.



Jag och brossan med hans första hoj. 04?

RSS 2.0