Allt för min syster.

Ni som inte sett denna underbara film, SE DEN! Ingen idé att sätta på mascara innan, den kommer ändå rinna av. En fångande film som handlar om en familj med två döttrar och en son. Den yngsta dottern är framtagen med provrörsbefruktning speciellt utvald för att kunna donera benmärg och organ till sin cancersjuka äldre syster. En dag när den yngre systern är i 11-årsåldern vill hon inte mer. Hon vill inte donera sin ena njure till den äldre systern som inte kommer klara sig utan den nya njuren. En mycket tankvärd film med bla Cameron Diaz som har en intressant tanke i sig. Detta är faktiskt lagligt även i Sverige nu, man får ansöka om det hos Socialstyrelsen. Sedan väljer man ut en speciell spermie av alla miljoner som har liknande genuppsättning som det äldre syskonet och passar ihop detta med ett liknande ägg och sätter sen in det i kvinnan igen. Det är nog lika komplicerat som det låter. Vad säger dessa barn när de blir äldre? De är tillverkade/ framtagna för att tjäna sina äldre syskon. Snacka om att leka Gud.. Jag vet inte vad jag tycker om det. Det räddar ju livet på ett barn, men samtidigt tvingar man ett annat barn till många hemska upplevelser i och med alla sjukhusbesök. Som sagt, jag vet inte. Jag är kluven.. Jag var för det innan jag såg filmen.. 

Ialalfall, se filmen! Den får faktiskt 5 solar av mig! Finns även som bok.



taxi Anna.

Gårdagen bestod av "fixande-av-allt-som-inte-hinns-med-när-ma-jobbar". Jag sorterade ALLA mina papper i mina pärmar och slängde sånt som inte behövs mer. Jag tog mina 4 (!!) skolpärmar från hela utbildningen och komprimerade dessa till en pärm, pust! Nu har jag stenkoll på de viktigaste papperna. Förmiddagen avslutades med en skön promenad i ösregnet med Storm och Nemo i skogen.

Eftermiddagen bestod av fika med Camilla och sen ett loppisbesök. Efter att ha lämnat Brossan i byn hyrde jag två filmer, Luftslottet som Sprängdes och Allt för min syster. Mamma hade inte sett Luftslottet så jag slängde i den och när den var slut la jag mig, klockan var då vid 24. Kl 02.20 ringde mobilen och jag flög upp. Det var brossan som ville ha skjuts hem fr Ä-holm. Suck, pust, stön. På något sätt kom jag iväg och plockade upp tre stycken stinkande partyprinsar och en partysessa. Jag övervägde om jag skulle köra inom Akuten för misstänkt Etylförgiftning, men körde alla hem istället:)

En rolig kommentar fr baksätet fr Niklas som var irriterad på att Henke fyllesnacka:
Niklas: - Henke, bara sluta. Var som vanligt. Var som du är en helt vanlig jävla torsdag.

Idag har jag mått sådär halvkasst efter lite sömn. Åt frukost med Camilla. Skulle byta däck, men insåg att det inte gick då en verkstad bytade sist och muttrarna därför sitter som bara den.. Var nere på agilityn en sväng i eftermiddag med den skållade kycklingen. Annars har jag inte gjort många knop idag.

Over and out.

Suddig bild. men jag gillar den ändå.

Ledig.

Guuud va skönt att vara ledig igår, fredag. Jag hämtade Bror vid flyget sent i torsdeskväll och kom därför sent i säng och sov länge ( läs: för att vara mig) igår. Klockan var nog 8 innan jag gick upp ;) Upp, fixa med lite saker, bada hunden och sen lämna in honom för klippning kl 9.30 i Klippan. Hem, storstädade rummet, bytade sängkläder och städade t.o.m bakom sängen. Fyy för va äckligt där va.. Hämtade hem el hynd som numera inte är ett lamm, snarare en plockad kyckling :) Nee, han är fortfarande jättesöt, men myyycket smalare och mindre päls. Duschade snabbt som bara den, sen mot Hbg och Caroline. Där fanns även Anneli, My och Magaly. Caroline bjöd på en supergod fläskfilegryta och vin för de som ville ha. Sedan skulle de träna så jag ringde Stoffe och hälsade på honom och Castro en sväng. Trevligt trevligt! En snabbis på Söderpunkten gav två nya klänningar som satt perfekt. Gott! Sedan mötte jag upp tjejerna igen och vi stack hem till Caroline igen. Mer mat och mer vin!

Sedan blev det fest! Skitkul hade vi! Tanken var att vi skulle ut på kvällen, men när det drog ihop sig för utgång ( vilket är runt 24-tiden för Hbgfolk) så var ingen sugen längre. :) Ola och hans kompis kom och joinande oss fram tills jag körde hem vid halv 1-tiden efter att ha kört ner Magaly till stan.

En mycket bra start på helgen alltså. :)



Mat mat mat maaat. Nu.

Nu står jag och steker champinjoner i 2 kg smör och kokar spagetthi till. Allt som behövs för att vända denna urusla dagen. Hade iofs varit fint med mozarella med. Och choklad. Och turkisk peppargodis. Och tårta. Och ballerinakex. Och kycklingkebab. Och  stek med potatis och sås. Och gräddstuvad pyttipanna. Och gröna oliver.  Är sådär supersugen på allt ätbart, men ändå ingenting. Ni tjejer förstår vad jag menar..

Ska hämta Brossan vid flyget sent ikväll. Vi välkomnar honom hem till Skåne igen!


Denna hade jag velat ha nu!


Morning from hell

Vilken morgon jag har haft idag. Det har varit en sån morgon som man bara vill glömma och aldrig ha igen.

* Jag vaknade av mardrömmar och var därmed på dåligt humör redan när jag gick upp.

* Mamma hade okuperat toaletten när jag kom upp och störde därmed mina väldigt inrutiga-på-sekunden-rutinsystem som jag har på morgonen.

* Jag skulle koka ägg till frukost - jag är värdelös på att koka ägg och det blev skit.

* Tappade ett okokt ägg i golvet, på mattan- städa.

* Tappade knäckemackan full med kaviar och ägg först på mig, sedan på mattan, upp och ned såklart - byta kläder och mer städa.

* Skulle ha sprutgrädde i min varma oboy, sprutade ner hela klänningen - byta kläder, igen.

* Hade skrivit ett långt blogginlägg och skulle stänga msn, stängde av misstag ner bloggsidan. Sparades inte.

* Enzo har, för första gången sedan valptiden, kissat inne inatt av nån oförklarlig anledning - byta strumpor och städa ännu mer, både matta och golv.

* Tappar eltandborsten på mitt tredje ombyte kläder och kladdar ner hela linnet- byta kläder ytterligate en gång till.

* Bestämmer mig för att ta mammas bil till Ängelholm. Inser när jag kommit en bit att parkeringskortet ligger i min Volvo. Måste vända för att byta bil. ( Kunde iofs bara gått av och tagit p-kortet, men så tänkte jag inte då).

* Medan den sista punkten på listan utspelade sig ringde min mobil och jag letade för att få upp den och tappar den på stentrappan så det går i 1000 bitar. Tro det eller ej, men det höll.


Suck. Per fyller år snart och därför hade två underbart söta tjejer fr vår studiegrupp bakat en tårta. Ni ser själva på bilden nedan hur fin den var :)
 En riktig Per-tårta.

Agility

Dagen på Akuten var intressant och lärorik med en hel del patienter. Gick inte så bra med stickandet idag. Suck. Kärlen såg bra ut, men när jag stack sa det bara "slurp" så drig de ihop sig och rullade. Mera träning. Man kan inte vara proffs på en gång :)

Ikväll när jag kom hem fr praktiken blev Enzo helt galet glad. Han hade då varit själv på tok för många timmar. *Dåligt samvete*. Jag drog på mig mina inlines och tog årets första tur med Benz springandes vid sidan om lös. Det blev en runga på några kilometer. Eftersom han fortfarande var pigg som jag vet inte vad slängde jag in honom i bilen och körde ner till agilityn. Det var första gången detta året man kunde köra hela banan. Innan har den ju varit helt täckt med snö och is. Enzo ylade av glädje och förväntan innan jag släppte iväg honom i starterna och jag njöt. Allt satt som en smäck. Slalomen, klätterhinderna och svängarna. Riktigt roligt att se honom springa så och vara så ivrig. Det bästa av allt var att han inte haltade efteråt. Inte ett enda steg! Det kan bli en bra vår.   







haha

Jag glömde ju förklara varför förra inlägget har "Akuten"  sin rubruk. Imorgon ska jag ha min praktik på Akuten hela dagen. Jag hoppas därför på att folk skadar sig lite imorgon. ;)

Rom och akuten.

Nu har jag inte skrivit här på länge. Har så fullt upp hela tiden så energin och motivationen räcker inte till för att skriva på bloggen också. Jag har varit på pratik eller i skolan nu sen förra måndagen. På fredag är jag äntligen ledig! Tjohoo! Yes! Jag ska inte lyfta min röv från soffan den dagen om jag inte känner för det.

Helgen har bestått av min premiär-fylla-på Rom. Fy fööööör! Aldrig, aldrig mer. Förutom lite lätt illamående var det riktigt trevligt. Pannis såg till så jag kom hem och blev nerbäddad lagom till 12-slaget ;)

Kollade på en lägenhet i söndes. En helt otrolig sådan. En marklägenhet, 3a, med stoort uterum och stor tomt med massa frukträd och gräsyta att springa på för lammet. Stort badrum med tvättmaskin och tumlare. En sån man känner på en gång att "här kan jag bo". Efter mycket funderande och räknande insåg jag dock till min förtvivlan att det kommer bli för dyrt för mig att bo där själv med Benz. Tyvärr. Det kommer fler.. 

Annars är det mest praktik, träning och kvalitetstid med Benz som gäller i mitt liv för tillfället. Det är inte helt fel det heller. :) 

Over and out.  











Någon

Jag saknar någon som peppar mig på träningen.

Jag saknar någon som skramlar i köket på morgonen så man vaknar i tid för att hinna tryna lite.

Jag saknar någon som alltid snubblar på dammsugarslangen och sen svär åt den.

Jag saknar någon som alltid tar Enzo om jag ber om det, utan frågor.

Jag saknar någon som hämtar mig på helgnätterna när man inte kommer hem på annat sätt.

Jag saknar någon som är en hejjare på pannkakor och potatismos (det är också det enda).

Jag saknar den enda i världen som kan lirka lite och få mig att skratta så jag viker mig när jag är riktigt sur.

Jag saknar någon som alltid tror på mig, som säger att jag kan göra allt jag vill, det är bara viljan som sätter gränser.

Förutom det, så saknar jag någon som byter däck på bilen och fixar när något går sönder här hemma.    




Benz i bubbel-bilder.

När jag simmade med Benz i veckan såg det ut så här..
taget underfrån genom ett fönster





Veckan har annars bestått av lite praktik, Danmarkbesök, middag med Camilla och Peter x 2. Långa promenader med Benz. Styrelsemöte med hundklubben.  Sovmornar. Städning. Tvättning x flera. Lite träning.

pölse

Idag har jag varit i Danmark hela dagen på ett Universitet som ligger i anslutning till Rikshospitalet i K-hamn där det endast går läkar- och tandläkarstudenter. De har en enorm sal som de har tillgång till som innehåll donerade människokroppar som tömts på blod och konserverats. Coolt. Riktigt coolt. Dessa finns som hjälp för att plugga in anatomin på människokroppen och de ca hundra kropparna är delade på olika sätt så man kan se olika delar och organ på olika"dockor". Där var även foster från v.2-3 fram till födseln. Det var egentligen helt sjukt, för vissa av kropparna hade ansiktet kvar och jag är rätt säker på att man kan se vem det varit om man känt personen.. En del hade skägg och mustasch kvar.

Riktigt coolt tyckte jag, men jag förstår att det endast är för läkarstudenter och inte för allmänheten. Lite magstarkt för det.. Vi kom in tack vare att Lina som jag pendlar med ( som jobbar i Danmark) känner en kille som läser till läkare där.

Nu är jag trötter och ska gå och nanna. Det har varit en lång dag. Kvällen har avslutats med en stoor beställning av vårkläder hos Halens. Hoppas något fint passar! 
Här är lite av godingarna jag klickat hem..
 



Tack för mig - hej!

Du.

Igår hade jag ett ankomstsamtal med en patient. Jag kan inte säga mkt mer om situationen mer än att en anhörig var med.

Du har de finaste brunaste ögonen jag sett. Din blick sög sig fast och borrade sig igenom mig. Ditt mörka rufsiga hår stod så där underbart på alla kanter och låg lite som det ville. Du hade så perfekt fina axlar under din t-shirt.
Hela min världsbild stannade upp och stod på paus en stund. Bara din närvaro i rummet fyllde hela mig med värme. Jag tjuvkikade på dig under hela samtalet. Sökte din blick. Du var stressad och skulle iväg.

Jag vet inte om vi någonsin kommer ses igen, men en sak vet jag. Du har gjort ett fotavtryck på min näthinna. Du har lagrats i minnesbanken för underbara möten. Du har gett mig hopp. Du har fått mig att drömma.



Livet

Jag var på ett seminarium idag där vi kom in på palliativ vård ( vård i livets slutskede). Detta är en inriktining som jag har brunnit för så länge jag läst till sjuksköterska och jag vill verkligen jobba med det i framtiden. När de ringde från ASIH ( Avancerad sjukvård i hemmet) härom dagen angående jobb, var det med sorg jag fick säga att jag redan tackat ja och skriver papper på en annan avdelning.. Tur att jag har många år framför mig att verkligen göra skillnad i människors liv, något jag tror man gör inom den palliativa vården.

"Du betyder något därför att du är du.

Du betyder något till det sista ögonblicket i ditt liv

och vi skall göra allt vi kan, inte bara hjälpa dig att dö i frid

utan leva tills du dör."

Underbart citat av Dame Cicerly Saunders.


RSS 2.0